DE BUURT
ONTDEKKERS

EEN (H)ECHT GEZINSBEDRIJF dat zijn we zeker en dat zie je terug in onze sociale onderneming!

EEN (H)ECHT GEZINSBEDRIJF

Onze drive: 'voor meer geluk in de buurt'. Daar staan wij voor! Wij coachen bewoners en professionals bij het samen creëren van meer buurtgeluk. Hoe mooi is dat, om hier als vader en twee zoons dagelijks mee bezig te zijn. 


Lees meer >

BEN

Mijn toegevoegde waarde bij De Buurtontdekkers is mijn vermogen om vanuit een klein idee een groots proces te ontwikkelen. Groot denken, klein doen. Dat komt natuurlijk door mijn 44 jaar ervaring in het sociaal domein, maar vooral omdat ik altijd kansen zie. Samen met bewoners zoeken naar oplossingen voor de vraagstukken in de buurt is al heel lang de kern van mijn werk. Door de jaren heen heb ik mij gespecialiseerd in buurt- en wijkgericht werken en samenlevingsontwikkeling. Gericht op sociale verandering door sociale innovatie. Mijn streven is: op creatieve wijze rechtvaardigheid, solidariteit en eigenaarschap bij de bewoners in de buurt ontwikkelen. Daarin maak ik het verschil. Naast de uitvoering in de buurten, wil ik graag mijn jarenlange ervaring, kennis en kunde overbrengen aan professionals en bewoners. Dat doen wij door het geven van de training 

BUURTDESIGN.


Lees meer >

ANTONIE

Al vrij vroeg wist ik dat ik ontwerper wilde worden. Hoe dat zou uitpakken daar had ik nog geen idee van. Eerst maakte ik het Cibap in Zwolle af om vervolgens naar de kunstacademie in Utrecht te gaan. Tijdens deze studie begon mijn ontwerp steeds meer richting het sociale spectrum te neigen. Uiteindelijk heeft dat erin geresulteerd, dat ik nu als ontwerper samen met mijn vader en broer aan de slag kan bij De Buurtontdekkers. Wat ooit als een droom begon heeft een fantastische wending gekregen. Hoe vet is dat! 


Lees meer >

JORBEN

Tijdens mijn opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming ben ik aan de slag gegaan bij De Buurtontdekkers. Nu ik mijn diploma op zak heb, ben ik naast De Buurtontdekkers aan de slag als opbouwwerker bij Travers in Zwolle. Het in de keuken kijken bij een ander draagt voor mij bij aan mijn ontwikkeling als professional in het sociaal domein. Als professional richt ik mij op de ontwikkeling van mens en buurt door middel van creatieve interventies.  De kennis en kunde die ik tijdens de opleiding heb geleerd, zet ik in voor de missie van ons bedrijf: ‘voor meer geluk in de buurt!’ In de komende jaren wil ik mezelf ontwikkelen als professionele community werker en hiermee in de voetsporen treden van mijn vader. Op zoek naar de praktische wijsheid van de bewoners. Niet van onderop werken, maar er middenin staan.


Lees meer >

ANTON KOENEN

1939
Op mijn negentiende ben ik als militair naar Indonesië, toenmalig Nederlandsch Indië, gegaan. Er stond een missie op mij te wachten: het behouden van de kolonie. Het was oorlog en wij moesten de ‘Jappen’ verdrijven uit het land. Met de jaren die voorbij gingen, verloren wij grond. Het was een strijd die niet gewonnen kon worden. Ik werd in 1942 krijgsgevangene en heb in totaal 11 Jappenkampen overleefd. In de kampen heb ik het onrecht en de wreedheid gezien die mensen teweeg kunnen brengen. Het doet teveel pijn om erover te praten. In 1952 keerde ik terug, als een ander mens. Door alles wat ik heb meegemaakt, staan er voor de rest van mijn leven twee kernwaarden centraal: rechtvaardigheid en solidariteit. 
(ter herinnering aan een lieve vader en opa)


Lees meer >