OVERZICHT

ANTONIE

Op een dag kwam mijn vader thuis met het ontwerp van zijn nieuwe huisstijl voor zijn destijds nieuwe bedrijf Ben Koenen BV. Hij legde de ontwerpen op tafel. Een boel kleur, een boel letters en een boel schetsen. Als kind zag ik dat liggen en dacht, wow verdient iemand hier zijn geld mee? Dat wil ik ook. Na het besluit van zijn nieuwe logo stormde ik naar boven, startte de computer op, opende Word en maakte een logo in Word-art. Printte het uit en liet het aan mijn vader zien waarop hij antwoordde blijf nog maar even oefenen jongen. Daar begon mijn droom. Mijn droom om ontwerper te worden. 


Vastberaden deed ik er alles aan om deze droom waar te maken. Eerst wilde ik naar het Cibap in Zwolle om vervolgens naar de kunstacademie te gaan. Maar eerst moest ik nog de middelbare school afmaken... De plek waar creativiteit gemarteld wordt en waar je niet altijd begrepen wordt als je het net even anders doet allemaal. Op een dag zei mijn tekenleraar van destijds tegen mij: "ik weet niet of jij wel naar het Cibap moet gaan!". Wat? Zegt hij dat nou echt? Ja! Dat zullen we nog wel eens zien dacht ik! Even later deed ik toelating werd ik aangenomen op het Cibap om vervolgens toelating te doen bij zowel de HKU in Utrecht als Minerva in Groningen. Hier werd ik allebei toegelaten. De keuze werd Utrecht. ‘In juni 2018 studeerde ik af in de richting grafisch ontwerp. Als ontwerper heb ik mij gespecialiseerd in buurtgericht ontwerp. Mijn ontwerpen kenmerken zich als een ontdekkingsreis, een avontuur, fun en ontregelend. Het ontwerpproces is zo ingericht dat sociale verandering plaatsvindt. 


Vandaag de dag houd ik mij met van alles bezig en ben ik gedreven om mensen in te laten zien dat ze creatief zijn. Om met mijn ontwerpen mensen gelukkig te maken en bij te dragen aan een blijere wereld. Om van dat Kantonie, naar dat kan wel te gaan! Met humor, creativiteit, ontwerp en lef! Wat ooit als een droom begon is nu werkelijkheid en voor mij had het niet mooier kunnen lopen. 

'Dat zullen we nog wel eens zien dacht ik!'

ONTDEK MEER OVER ANTONIE

4.jpg
HOED.jpg
FOTO_KANTONIE_8.jpg
BO6.jpg