VOOR MEER
GELUK IN
DE BUURT.

De Buurtontdekkers zijn buurtdesigners die bewoners en partners coachen bij het ontwerpen van oplossingen voor de vraagstukken in de buurt. Dat doen wij door het uitvoeren van onze BUURTDESIGN aanpak. Wij inspireren bewoners en professionals om zich in te zetten 'voor meer buurtgeluk'. Vernieuwend, creatief en spelenderwijs werken wij samen aan sociale verandering door sociale innovatie. Daarbij zijn de bewoners 'in the lead'.


BUURTDESIGN

BUURTDESIGN is onze bewezen zevenstappenaanpak, met een sterke focus op het oplossen van lokale vraagstukken. Onze ambitie? Een betere samenleving voor Nederland. Ons land worstelt met een diepgaande systeemcrisis, wat het vertrouwen van bewoners in politiek en instellingen heeft ondermijnd. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor de democratie, omdat mensen het gevoel hebben weinig invloed te hebben op hun eigen leefomgeving. Wij zijn ervan overtuigd dat de oplossing ligt in de buurt, waar bewoners en partners samen positieve veranderingen kunnen bewerkstelligen. Laten we gezamenlijk bouwen aan een leefomgeving waar iedereen zich thuis voelt en met plezier woont, te midden van de verschuivende focus van individu naar collectief in onze samenleving. We noemen het tenslotte niet voor niets samenleving!


Lees meer >

CREATIVITEIT EN SPELEN

Buurtontdekkers zijn gidsen in het aanpakken van buurtvraagstukken. Wij begeleiden bewoners en professionals op sociaal, maatschappelijk, economisch en fysiek vlak. Onze aanpak? Creativiteit stimuleren door middel van speelse benaderingen. Bij elke gelegenheid bedenken en ontwikkelen we creatieve activiteiten, zoals live popquizzen, intieme huiskamerconcerten, buurtgedichten, de stickermuur, een verhalenmuseum, de schatkist, kaartspellen, exposities, pop-up huiskamers en interactieve, prikkelende performances. Op deze manier maken we het proces boeiender en toegankelijker, en inspireren we mensen om actief deel te nemen aan de transformatie van hun buurt.


Lees meer >

'VOOR MEER BUURTGELUK'

Onze drijfveer: 'voor meer buurtgeluk'. Dat is waar wij voor staan! Wij inspireren bewoners om hier positief aan bij te dragen. Als Buurtdesigners begeleiden wij bewoners en professionals bij het gezamenlijk creĆ«ren van een BUURTDESIGN,  met als doel het buurtgeluk te vergroten. Voor ons betekent buurtgeluk de tevredenheid van bewoners met de leefomstandigheden in de buurt. Overal waar we actief zijn, zien we bewoners meer tevredenheid ervaren over hun buurt dan voorheen. Creativiteit is onze belangrijkste kernwaarde. We dagen uit tot anders kijken, denken en doen. Altijd met een flinke dosis plezier. Hierin onderscheiden wij ons, en dat is wat De Buurtontdekkers kenmerkt."


Lees meer >

(H)ECHT GEZINSBEDRIJF

Bij De Buurtontdekkers vormen we een (h)echt gezinsbedrijf met diepe wortels in buurt- en wijkgericht werk. Vader Ben Koenen brengt maar liefst 45 jaar aan ervaring met zich mee, terwijl zoon Antonie Koenen een getalenteerde Graphic Designer is die zijn creatieve expertise inzet voor buurtgericht ontwerp. Zoon Jorben Koenen, afgestudeerd in Culturele Maatschappelijke Vorming in Utrecht, voegt een frisse, eigentijdse blik toe aan buurtgericht werk. Samen delen we een sterke passie voor creativiteit en combineren we onze sociale en designachtergronden om een unieke meerwaarde te bieden. Met onze rijke ervaring en vernieuwende perspectieven streven we naar een blijvende impact in de buurt.Lees meer >