BUURTDESIGN

Buurtdesign combineert social design met praktische aanpakken zoals design thinking, maakkracht en community development om echte veranderingen te maken.

BUURTDESIGN

BUURTDESIGN gaat over het creëren van een samenleving waar bewoners gelukkig samenleven. In de straat,  buurt, wijk, dorp en stad. Daarbij doorbreken  we oude patronen en durven we te experimenteren met nieuwe ideeën. We zetten een proces in gang waarbij de uitkomst open blijft, en moedigen daarmee een omgeving aan waar verandering, creativiteit en samenwerking de sleutel zijn tot een nieuwe buurtsamenleving. Onze aanpak is een krachtige mix van social design, design thinking, maakkracht, creativiteit en community development. We doorlopen zeven stappen: het samenstellen van een gezamenlijke ambitie, het identificeren en begrijpen van uitdagingen, het genereren van creatieve oplossingen, het creëren van prototypes, het testen binnen de community en het duurzaam implementeren van veranderingen.

Buurtdesign is meer dan een aanpak; het is een beweging. We brengen mensen bij elkaar om niet alleen hun leefomgeving te veranderen, maar ook de manier waarop we samenleven en samenwerken. 


Lees meer >

BUURTDESIGN ROOMS

Welkom bij de vierdaagse training Buurtdesign Rooms! Ontdek hoe je een expert kunt worden in BUURTDESIGN en deze expertise kunt inzetten om sociale, maatschappelijke en culturele uitdagingen aan te pakken. Onze samenleving heeft dringend behoefte aan creatieve professionals die innovatieve oplossingen kunnen ontwerpen en implementeren voor de complexe vraagstukken waarmee we worden geconfronteerd.

Ben je klaar om uitdagingen om te zetten in inspirerende kansen? Wil je actief bijdragen aan het verbeteren van het samenleven in communities door obstakels weg te nemen die een ‘gelukkig samenleven’ in de weg staan? Dan is onze vierdaagse training Buurtdesign Rooms perfect voor jou. Tijdens deze training leer je hoe je creatieve en effectieve strategieën ontwikkelt om positieve sociale verandering te initiëren en te bevorderen. Sluit je aan bij Buurtdesign en word de veranderaar die onze samenleving hard nodig heeft.


Lees meer >