OVERZICHT

BEN

Van de bekende lichting 1959. Daar ben ik van. Geboren in 't Harde, een klein dorp op de Veluwe. In de jaren '70 ontwikkelde ik mijn creativiteit. Op de zonneweide in het zwembad zaten wij om Boudewijn de Groot heen en luisterden naar zijn liedjes. Hij was mijn inspirator om op mijn 15e mijn eerste gitaar te kopen. Na de MAVO ben ik naar de Sprankel in Zwolle gegaan, mbo-kultureel werk. Ja, toen nog met een K. Daar ging een wereld voor mij open en werd mijn passie voor het vak aangewakkerd.


Op 19e jarige leeftijd ben ik begonnen als jongerenwerker in Harderwijk en later in Wolvega. Daar ontmoette ik Tineke, waar ik inmiddels 33 jaar mee getrouwd ben. Wij kregen twee prachtige zoons Antonie en Jorben. In 1986 heb ik part time de ASCA (Academie voor Sociaal Culturele Arbeid) in Groningen afgerond. Na de gemeente Dronten en Ommen begon ik in 1997 als opbouwwerker in Zwolle. Samenlevingsontwikkeling en ik gingen heel goed samen. Zo goed, dat ik in 2007 besloot een eigen bedrijf op te zetten voor sociale buurt- en wijkontwikkeling.


Als sociaal ondernemer wilde ik mijn eigen keuzes kunnen maken. En dat doe ik nog steeds, maar sinds 1 augustus 2018 vanuit ons gezinsbedrijf De Buurtontdekkers. Samen met mijn twee zoons. En dat hoop ik nog heel lang vol te houden. Net als genieten van mijn gezin, familie, vrienden, reizen, muziek maken, sporten... het leven!


MIJN PERSOONLIJKE KOMPAS
Ons gezin is het belangrijkste in mijn leven. Het is mijn thuis waar ik volledig mezelf kan zijn. Vooral door ons gezinsbedrijf is er geen sprake van zoeken naar een balans tussen privé en werk, maar is het voor mij een ‘way of life’ geworden. Een lot uit de loterij en daar word ik heel gelukkig van. Rechtvaardigheid en solidariteit zijn mij met de paplepel ingegoten. Rechtvaardigheid betekent voor mij mensen tot hun recht laten komen, door het creëren van gelijke kansen voor iedereen. Solidariteit creëer ik door mensen te inspireren iets te doen voor anderen in de buurt. Het zijn voor mij belangrijke bakens die richting geven aan mijn leven. Zowel privé als in mijn werk. De ontwikkeling van de (lokale) samenleving is daarom mijn passie geworden. Dat geef ik handen en voeten vanuit De Buurtontdekkers, in de buurten waar wij werken. Daarbij maak ik gebruik van mijn creativiteit. Het is vooral de creativiteit die mij onderscheidt en mij tot een ware ontdekker maakt. Gericht op sociale verandering en vernieuwing. Daarbij is het voor mij de uitdaging, om de steeds complexer wordende samenleving terug te brengen tot de menselijke maat en de kracht van de eenvoud. Daarin maak ik graag het verschil. Ik ben volhardend in het ontwikkelen van gelijke kansen voor iedereen, gericht op een verbonden samenleving. Of zoals Jules Deelder het zo mooi heeft verwoord: ‘de omgeving van de mens is de medemens’. Mijn vasthoudendheid maakt me daarbij niet altijd geliefd, maar wel authentiek en nieuwsgierig naar hoe ik mij in kan zetten 'voor gelukkig samenleven'.

Ons gezin is het belangrijkste in mijn leven!

ONTDEK MEER OVER BEN

IMG_2185.jpeg
DSC_4158.jpeg
Ben 1.jpeg
Gezin.jpg