OP AVONTUUR

Samen met ons op avontuur? Ontdek hier onze BUURTDESIGN aanpak!

BUURTDESIGN

Om verandering te creëren moeten we leren om op een andere manier te kijken, te denken en te doen. Durven experimenteren en een proces in beweging zetten zonder de uitkomst van tevoren te bepalen. Door te streven naar verandering, creativiteit en co-design wordt een nieuwe buurtsamenleving gecreëerd waarin iedereen zijn stem kan laten horen. Het proces Buurtdesign is een mengelmoes van social design, design thinking, public design, maakkracht en andere creatieve ontwerpprocessen. De zeven stappen zijn het formuleren van een ambitie, ontdekken van vraagstukken, genereren van oplossingen en ideeën, het maken van prototypes, het testen in de buurtsamenleving en het volhouden van de verandering. Sociale systeemverandering vereist de betrokkenheid en inzet van de community en streeft naar een buurt met eindeloze mogelijkheden. 


Lees meer >

BUURTDESIGN LEERGANG

Ontdek de kracht van BUURTDESIGN!


Welkom bij de leergang Buurtdesign, dé plek voor veranderaars in buurten en wijken. Als jij vastberaden bent om ingewikkelde vraagstukken in buurten aan te pakken, dan is dit jouw kans. In zes dagen leer je hoe je met slimme strategieën en nieuwe ideeën positieve verandering teweegbrengt. Of je nu bij een woningcorporatie, bewonersgroep, welzijnsorganisatie, sociaal bedrijf of gemeente werkt, hier ontwikkel je de vaardigheden om uitdagingen aan te gaan en partnerschappen te smeden. 


Word een echte Buurtdesigner en maak een blijvende impact in jouw buurt. Doe mee en ontdek hoe eenvoudig het kan zijn om samen iets moois te creëren.


Lees meer >