OP AVONTUUR

Samen met ons op avontuur? Ontdek hier onze BUURTDESIGN aanpak!

6 STAPPEN BUURTDESIGN

BUURTDESIGN is onze vaste aanpak in zes stappen. Daarbij hebben wij een mengelmoes van social design, design thinking, public design en andere creatieve ontwerpprocessen, toepasbaar gemaakt voor buurtgericht werken: ambitie, ontdekken, vraagstukken, oplossingen, prototype, testen. Als buurtdesigners ontwerpen wij sociaal maatschappelijke verandering. Samen met bewoners en betrokken partijen. Wij werken aan complexe vraagstukken die niet eenvoudig met één oplossing en vanuit één perspectief aan te pakken zijn. Gericht op sociale innovatie dat ons uitdaagt om tot andere en vernieuwende  oplossingsrichtingen te komen. Voor meer geluk in de buurt.

Lees meer >

BUURTDESIGN IN DE BUURT

BUURTDESIGN is het creëren van sociale verandering door sociale innovatie. Samen met bewoners en partners gaan wij de gezamenlijke ambitie vaststellen. Samen ontdekken wij wat er speelt en leeft in de buurt? Welke wensen en behoeften hebben bewoners? Waar lopen de bewoners tegenaan? Vervolgens gaan we met de bewoners de vraagstukken definiëren die bewoners belangrijk vinden en waar zij mee aan de slag willen. De volgende stap is het bedenken van nieuwe oplossingen en ideeën om de vraagstukken op te lossen. Van de beste oplossingen en ideeën maken we met elkaar een prototype en deze gaan we testen in de buurt. Om te onderzoeken wat wel en niet werkt. Daarbij doen wij een beroep op de creativiteit en creatiekracht van de bewoners.


Lees meer >

BUURTDESIGN LEREN

Onze designateliers en leergangen BUURTDESIGN zijn voor professionals en bewoners die in de buurten en wijken werkzaam zijn en vooral stoeien met de hoe-vraag! Hoe ontwerp je een creatieve en innovatieve buurtaanpak? Wat ga je concreet doen? Tijdens onze leergangen gaan wij jou leren hoe je buurtdesign in kunt zetten in het buurtproces. Hoe je de stappen van onze designaanpak kunt toepassen, om samen met bewoners en partners de vraagstukken in de buurt op te lossen. Bij BUURTDESIGN BASIS gaat het om de buurtaanpak en bij de BUURTDESIGN MASTER gaat het om jou als Buurtdesigner. Daarbij is ons vertrekpunt altijd jouw intrinsieke motivatie. Waarom inzetten in de buurt? Waarom doe jij dit werk? Hoe pak jij het aan? Hoe kan het anders, beter? Wat is jouw toegevoegde waarde? Ben jij op zoek naar een leergang gericht op sociale verandering door sociale innovatie in buurten en wijken? Neem dan contact met ons op.


Lees meer >