OP AVONTUUR

Samen met ons op avontuur? Ontdek hier onze vaste aanpak, ontdekkingsreizen en avonturen!

ONTDEKKEN INSPIREREN DOEN UITVINDEN

Ontdekken, inspireren, doen en uitvinden is onze vaste aanpak. We starten met ontdekken. Dat wat er leeft en speelt in de buurt. Vervolgens gaan we inspireren. Dat mensen enthousiast worden en goede ideeën krijgen. Doen is voor ons werkenderwijs ontwikkelen. Tijdens de uitvoering ontdekken wat er wel en niet werkt. Uitvinden is voor ons iets toevoegen of juist iets weghalen in de bestaande processen. In kleine stapjes, gericht op sociaal economische verandering. 


Lees meer >

ONTDEKKINGSREIS 1: DE BUURTONTDEKKERS EXPEDITIE

Een expeditie is een creatieve ontdekkingsreis. Dat is wat wij doen als wij in een buurt aan de slag gaan. Eerst ontdekken wat er leeft en speelt in de buurt. Als we dat ontdekt hebben gaan we bewoners enthousiast maken om mee te doen aan de Expeditie. Daarbij doen wij een beroep op de creativiteit en creatiekracht van de bewoners. Vervolgens gaan de bewoners aan de slag met het uitvoeren van hun goede ideeën. Het boeken van concrete resultaten geeft bewoners energie en vertrouwen dat het zin heeft om je in te zetten voor jouw buurt. Samen met bewoners gaan we nieuwe oplossingen voor de vraagstukken in de buurt uitvinden. Met als resultaat: 'meer geluk in buurt'.


Lees meer >

ONTDEKKINGSREIS 2: DE BUURTWERK BOOSTER

Naast De Buurtontdekkers hebben wij ook de Sociale Ambachtschool. Vanuit de Sociale Ambachtschool geven wij trainingen gericht op sociale verandering in de buurt. Aan professionals en bewoners, die in de buurten en wijken werkzaam zijn. Gericht op het collectief. De trainingen zijn individueel en in teamverband. Waarom inzetten in de buurt? Hoe ontwikkel je een creatieve buurtaanpak? Wat ga je concreet doen? Tijdens onze trainingen gaan wij ontdekken, inspireren, doen en uitvinden. Ons vertrekpunt is altijd jouw intrinsieke motivatie. Waarom doe jij dit werk? Hoe pak jij het aan? Wat is jouw toegevoegde waarde? Ben je op zoek naar een leuke training? Neem dan contact met ons op.


Lees meer >