LARS.samenthuis

Lelystad (afgerond in 2022)

Wat doen wij hier


  • Bouwen aan een sterke en gelukkige  community
  • Coachen bewoners en medewerkers Centrada 
  • Gericht op community werk
  • Opzetten en ontwikkelen bewonerscoöperatie

BEKIJK DE KAART

LARS.samenthuis. Dat is de bedoeling van 'Wonen bij LARS. Bewoners die samen hun thuis creëren. Bouwen aan een community terwijl er nog geen community is. En dan ook nog eens vanuit drie specifieke doelgroepen: statushouders, spoedzoekers en Eu-werkers. Dat is de mooie uitdaging waar De Buurtontdekkers voor staan, samen met de bewoners en de betrokken medewerkers van Centrada. 

'SAMEN THUIS daar staan we voor!'

Omschrijving

De LARS community

Iedereen wil prettig wonen en leven. De verschillende doelgroepen van de LARS community maken de community zo mooi anders. Mensen overal vandaan die samen een nieuwe start maken. Dat kenmerkt de LARS community. De community heeft geen geschiedenis, maar de mensen des te meer. Met hun verhalen en ervaringen. Mooie verhalen, trieste verhalen, maar vooral gemotiveerd om van hun nieuwe situatie een gelukkig bestaan te maken. 

Waarom

Samen Thuis

LARS.samenthuis is een slogan die verwijst naar het hogere doel van de bewoners: met elkaar een thuis creëren. Een community die zich inzet voor de leefbaarheid en de sociale samenhang in en om het complex. Bewoners die met elkaar het prettig samenleven vormgeven. Die verantwoordelijkheid willen dragen, maar ook zeggenschap en invloed hebben. Gericht op de sociale, economische en fysieke ontwikkeling van de community, het complex en de woonomgeving. Wanneer wij vanuit Centrada tevreden zijn? Als we in december 2021 terugkijken op dit project en trots kunnen zijn op hoe wij gezamenlijk LARS.samenthuis tot een succes hebben gemaakt. 

Hoe

De aanpak

In augustus 2020 zijn De Buurtontdekkers begonnen en is het project 'Wonen bij LARS' opgestart. In september, oktober en november hebben we ontdekt wat er leeft en speelt bij de toekomstige bewoners.  In december, januari en februari werden de drie wooncomplexen opgeleverd. Tijdens de opleveringsdagen waarbij de bewoners de sleutel van hun woning kregen, hebben wij bewoners gevraagd naar hun goede ideeën voor LARS.

Wat

Ideeën

In totaal hebben de bewoners 104 ideeën ingediend. Al deze ideeën zijn in Buurtluks, een ict tool van De Buurtontdekkers, gezet: lars.buurtluks.nl Inmiddels zijn een aantal van deze ideeën uitgevoerd, zoals de inrichting van de tuin, spelen voor kinderen, sportveld, barbecues (veel barbecues), moestuin, voetbalwedstrijden, trefbal. Op dit moment zijn we bezig met de oprichting van bewonerscoöperatie LARS en gaan we een aantal bewoners opleiden tot Buurcoach. De Buurtontdekkers coachen de bewoners en medewerkers van Centrada in dit creatieve proces van uitvoering. 

IMG_4125.jpg
IMG_6986.jpg
IMG_6483.JPG
IMG_6481.JPG

ONTDEK WAT WIJ VOOR JOU KUNNEN DOEN