BUURTDESIGN ROOMS

OVERZICHT

Onze Buurtdesign aanpak omvat zeven essentiële stappen: ambitie - ontdekken - uitdagingen - oplossingen - prototype - testen - volhouden. Bij elke stap bieden wij een specifieke dagtraining aan in onze Buurtdesign Rooms. Je hebt de flexibiliteit om te kiezen voor een enkele dagtraining gericht op een specifieke stap van Buurtdesign, een pakket dat meerdere stappen omvat, of zelfs de complete reeks van zeven stappen.

Tijdens jouw verblijf in de Buurtdesign Rooms nemen we je mee in de boeiende wereld van Buurtdesign en rusten we je uit met innovatieve strategieën en creatieve ideeën om positieve veranderingen teweeg te brengen. Stel je een plek voor, of het nu een straat, buurt, wijk, dorp of stad is, waar vernieuwing floreert, waar complexe uitdagingen omgezet worden in kansen, en waar communities actief bijdragen aan positieve veranderingen. Dit is het hart van onze Buurtdesign-trainingen, waar veranderaars samenkomen om echt het verschil te maken.

In de inspirerende omgeving van de Buurtdesign Rooms brengen we mensen uit diverse sectoren samen, variërend van woningcorporaties tot gemeenten. Hier ontdek en pas je de kernprincipes van Buurtdesign toe en begint je reis om een expert te worden in sociale innovatie. Buurtdesign Rooms begeleidt je door een zevenstappenproces, van het ontwikkelen van een visie tot het testen en volhouden van oplossingen, met als doel duurzame impact te creëren. Je leert effectief samen te werken met bewoners en partners om concrete oplossingen te ontwikkelen en strategieën te ontdekken die sociale verandering ondersteunen.

Tijdens deze training ontwikkel je niet alleen diepgaande kennis van ontwerpgericht en buurtgericht werken, maar bouw je ook aan je persoonlijke kompas en professionele profiel als buurtdesigner. Als je ervoor kiest om de volledige serie dagtrainingen te volgen, ontvang je het certificaat Buurtdesign, waarmee je jouw transformatie viert en je voorbereidt om je nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen.

Ben je geïnteresseerd om een impactvolle buurtdesigner te worden en bij te dragen aan sociale verandering? Meld je aan en begin aan je reis naar verandering. Deze dagtrainingen zijn speciaal ontworpen voor deelnemers met een MBO of HBO achtergrond
.

Kosten
€ 3.000,- per dag (vrijgesteld van btw, inclusief catering)
voor twee Buurtontdekkers
5 - 10 deelnemers

Voor meer informatie: o623207417 - info@debuurtontdekkers.nl


Ons bedrijf Buurtdesign staat ingeschreven in het kwaliteitsregister CRKBO (Centraal Register Korte Beroeps Opleidingen) en voldoet daarmee aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs. Fijne bijkomstigheid van de registratie is, dat wij onze trainingen BTW vrij kunnen aanbieden. Uit de evaluaties blijkt dat deelnemers enthousiast zijn over onze trainingen. Een mooie reactie van een deelnemer: 'je kunt merken dat jullie zelf ook met de laarzen in de klei staan!'

BUURTDESIGN ROOM 1: AMBITIE

Deze trainingsdag gaat over hoe je een gemeenschappelijke visie en ambitie kunt ontwikkelen die nauw aansluit bij de behoeften en wensen van de lokale communities. Ontdek hoe je effectieve strategieën kunt formuleren om diverse belanghebbenden samen te brengen rondom deze gedeelde ambitie.


Lees meer >

BUURTDESIGN ROOM 2: ONTDEKKEN

Deze trainingsdag gaat over hoe je specifieke behoeften en uitdagingen van de bewoners grondig kunt identificeren en begrijpen. Allemaal in lijn met onze drie innovatieve concepten: de Speelroute, de Leefstraat en de Buurtwinkel.


Lees meer >

BUURTDESIGN ROOM 3: UITDAGINGEN

Deze trainingsdag gaat over hoe je de lokale uitdagingen die de community ervaart, om kunt zetten in kansen. Met behulp van onze innovatieve concepten: de Speelroute, de Leefstraat en de Buurtwinkel.


Lees meer >

BUURTDESIGN ROOM 4: OPLOSSINGEN

Deze trainingsdag gaat over hoe je concrete oplossingen ontwerpt. Nadat we de uitdagingen hebben geïdentificeerd, moedigen we bewoners aan om met ideeën te komen. Samen selecteren we de meest veelbelovende concepten die kunnen bijdragen aan het oplossen van lokale problemen.


Lees meer >

BUURTDESIGN ROOM 5: PROTOTYPE

Deze trainingsdag gaat over hoe je prototypes ontwikkelt en maakt. We verfijnen en breiden het prototype uit, en creëren ook nieuwe prototypes om de oplossingen vorm te geven. Dit maakt de veranderingen tastbaar en zichtbaar voor de bewoners, en biedt ruimte voor extra feedback.


Lees meer >

BUURTDESIGN ROOM 6: TESTEN

Deze trainingsdag gaat over hoe je een prototype test in de buurt. We brengen de prototypes naar de praktijk om ze te testen en specifieke buurtgerichte uitdagingen te identificeren. Dit proces verzamelt waardevolle feedback van bewoners en vergroot het vertrouwen en de acceptatie van de voorgestelde veranderingen.


Lees meer >

BUURTDESIGN ROOM 7: VOLHOUDEN

Deze trainingsdag gaat over hoe je het proces en de bereikte veranderingen kunt volhouden. Wat willen bewoners? Wat kunnen ze zelf oppakken? En waar hebben zij ondersteuning bij nodig? Deze trainingsdag richt zich op het blijven stimuleren van ideeën, visie en betrokkenheid van bewoners en partners, met als doel het versterken van verbondenheid en het voortzetten van duurzame samenwerking.


Lees meer >