VERHALEN

Ontdek hier de verhalen die wij tegenkomen tijdens onze ontdekkingsreizen. In woord en beeld.

10 februari 2021

KIES VOOR DE SCHAAL VAN DE BUURT

Donderdag 28 januari was de Dag van de Buurt. Georganiseerd door het ministerie van BZK, LPB, Platform31, LSA en Movisie. Hoewel de buurt centraal stond ging het toch vooral over de nieuwe wijkaanpak. Met zelfs een minister van Wijken. Het was een inspirerende middag. Met een fantastische inleiding van Lucas de Man en twee leuke workshops waar ik aan deelgenomen heb: 'Innoveren in de wijk' en 'Met wijkeconomie naar de wijkontwikkeling: de Afrikaanderwijk Coöperatie'. Vooral de laatste was zeer inspirerend. En toen kwam de afsluiting met politici en bestuurders over 'als ik de minister van wijken zou zijn'. Tenenkrommend, alsof ik 30 jaar werd teruggeworpen in de wijkaanpak. Het ging vooral over woningen en niet over het samenleven in de buurt. Het wordt tijd om afscheid te nemen van de oude wijkaanpak!


Lees meer >

DROOM MAAR

De Buurtontdekkers Song! Een nummer over dromen en ideeën uit de buurt. Binnenkort nemen we de karaoke versie op zodat je thuis ook kunt oefenen. Zing jij met ons mee? 


Lees meer >

HEEL IS HALF IN HET FRIES

Een verhaal van Antonie over een zoektocht naar identiteit. Dit verhaal speelt zich af in het mooie Friesland in het pittoreske plaatsje Kimswerd. Waar een half jaar zijn thuis basis was als alter ego Anta. Kon hij als halve Fries ook een hele worden? 


Lees meer >