VERHALEN

Ontdek hier de verhalen die wij tegenkomen tijdens onze ontdekkingsreizen. In woord en beeld.

14 november 2022

VAN BUURTWERKERS NAAR BUURTDESIGNERS

Eén keer per maand houden De Buurtontdekkers een brainstormdag. Om scherp te blijven op wat we doen en hoe we het doen. Vanuit de bedoeling 'voor meer geluk in de buurt'. Om te reflecteren op alles waar wij mee bezig zijn. Dat heeft ons ver gebracht. Tijdens onze laatste brainstormdag hebben we ons omgedoopt van buurtwerkers naar buurtdesigners. In deze Flessenpost #3 het waarom van onze keuze.


Lees meer >

29 maart 2021

WE ZIJN ER NOG!

Vorig jaar 10 maart hadden wij een bewonersavond in woon/zorgcentrum Oldenhaghen in Ommen. Premier Rutte had net aangekondigd dat we elkaar geen handen meer mochten schudden en onze handen stuk moesten wassen. Vanuit het project Buurtvloot in de Zeeheldenbuurt stond dezelfde avond de terugkoppeling naar de bewoners uit de Piet Heinstraat, Evertsenstraat en De Ruyterstraat gepland. Over de 30 ideeën van de bewoners om het leefplezier in de straat en de buurt te versterken.


Lees meer >

10 februari 2021

KIES VOOR DE SCHAAL VAN DE BUURT

Donderdag 28 januari was de online Dag van de Buurt met 1200 deelnemers. Georganiseerd door het ministerie van BZK, LPB, Platform31, LSA en Movisie. Hoewel de buurt centraal stond ging het toch vooral over de nieuwe wijkaanpak. Met zelfs een minister van Wijken. Het was een inspirerende middag.


Lees meer >

DROOM MAAR

De Buurtontdekkers Song! Een nummer over dromen en ideeën uit de buurt. 


Lees meer >

HEEL IS HALF IN HET FRIES

Een verhaal van Antonie over een zoektocht naar identiteit. Dit verhaal speelt zich af in het mooie Friesland in het pittoreske plaatsje Kimswerd. Waar een half jaar zijn thuis basis was als alter ego Anta. Kon hij als halve Fries ook een hele worden? 


Lees meer >