ONTDEKKINGSREIS 2: DE BUURTWERK BOOSTER

OVERZICHT

Vanuit de Sociale Ambachtschool geven wij trainingen aan professionals en bewoners, die in de buurten en wijken werkzaam zijn. Professionals en bewoners die in de buurt werken aan het collectief: een groep mensen die in de buurt hun eigen belangen en ambities nastreven. Wij noemen dat de buurtwerker. Onze trainingen hebben allemaal dezelfde naam: De Buurtwerk Booster. Wij hebben drie verschillende avonturen. De Buurtwerk Booster VIP, De Buurtwerk Booster OPEN en De Buurtwerk Booster OP MAAT.

De Sociale Ambachtschool staat ingeschreven in het kwaliteitsregister CRKBO (Centraal Register Korte Beroeps Opleidingen) en voldoet daarmee aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs. Fijne bijkomstigheid van de registratie is, dat wij onze trainingen BTW vrij kunnen aanbieden. Uit de evaluaties blijkt dat deelnemers enthousiast zijn over onze trainingen. Vooral omdat onze trainingen op creativiteit en de praktijk gericht zijn. Een mooie reactie van een deelnemer: 'je kunt merken dat jullie zelf ook met de laarzen in de klei staan!'

DE BUURTWERK BOOSTER VIP

De Buurtwerk Booster VIP is een individuele training, 1 op 1 via ClickMeeting. Door de coronacrisis werd videobellen in korte tijd het nieuwe normaal. Onder het motto: 'never waste a good crisis' hebben wij De Buurtwerk Booster VIP ontwikkeld. Want een crisis is natuurlijk vreselijk, maar maakt je ook creatief. Met ons drieën hebben wij het programma in elkaar gesleuteld en via social media onder de aandacht gebracht. De ervaringen van de deelnemers en van ons zijn positief. De 1 op 1 training werd als prettig ervaren, omdat jouw praktijk centraal staat.


Lees meer >

DE BUURTWERK BOOSTER OPEN

Op de foto zie je de Blokhut van de Wolfskuil, midden in de bossen van Ommen. Op deze locatie wordt DE BUURTWERK BOOSTER OPEN gegeven. Een training voor buurtwerkers, opbouwwerkers, wijkwerkers, sociaal makelaars, wijkcoördinatoren, buurtverbinders. Kortom voor alle  professionals die in de buurt werken aan het collectief: bewoners die met elkaar hun eigen belangen en ambities nastreven. DE BUURTWERK BOOSTER OPEN dankt zijn naam aan de open inschrijving van de training. Buurtwerkers uit het hele land kunnen zich inschrijven. Aantal deelnemers: minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers. 

Lees meer >

DE BUURTWERK BOOSTER OP MAAT

De training DE BUURTWERK BOOSTER OP MAAT is gericht op teams. Zoals bijvoorbeeld teams Buurtwerk of Opbouwwerk die op zoek zijn naar een inspirerende training of sociale wijkteams die meer in willen gaan zetten op het collectieve. Elke team heeft weer andere vragen en behoeften. Vanuit DE BUURTWERK BOOSTER OP MAAT gaan we samen met de opdrachtgever op zoek naar een passend aanbod. Naast de teamtrainingen geven we vanuit DE BUURTWERK BOOSTER OP MAAT ook inspiratiedagen, werkateliers en andere trainingen afhankelijk van de vraag. 
Lees meer >

CREATIVE COMMUNITIES

'VOOR AMBACHTELIJK COMMUNITYWERK'
Hoe kunnen we vanuit communitywerk bijdragen aan ambachtelijk communitywerk ? Dat is onze zoektocht die wij werkenderwijs vanuit Creative Communities aangaan. Daarbij staat 'leren vanuit de praktijk' centraal. Creative Communities is een sociale coöperatie die zich richt op leren en ontwikkelen, met professionals en bewoners die in de buurten en de wijken aan de slag zijn. Gericht op het ambacht communitywerk. Het leren en ontwikkelen doen wij op allerlei inspirerende locaties in Nederland. Onze thuisbasis is zo'n inspirerende plek: de Wolfskuil, midden in de bossen van Ommen. De Buurtontdekkers zijn lid van het gilde Creative Communities..
Lees meer >