ONTDEKKINGSREIS 2: BUURTWERK 'lekker makkelijk'

OVERZICHT

Samen met bewoners op creatieve wijze sociale verandering in de buurt creëren. En hoe jij daarin als professional het verschil kan maken. Daar gaan onze trainingen over. Gericht op de professionals die in de buurt werken aan het collectief: het coachen van bewoners bij het realiseren van hun eigen belangen, ambities en ideeën in de buurt. Wij noemen dat de buurtwerker.


BUURTWERK 'lekker makkelijk' heeft drie varianten: Gericht op teams buurtwerk, individueel online en specifiek gericht op sociale wijkteams. 

Onze trainingen bieden wij aan vanuit ons tweede bedrijf de Sociale Ambachtschool. De Sociale Ambachtschool staat ingeschreven in het kwaliteitsregister CRKBO (Centraal Register Korte Beroeps Opleidingen) en voldoet daarmee aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs. Fijne bijkomstigheid van de registratie is, dat wij onze trainingen BTW vrij kunnen aanbieden. Uit de evaluaties blijkt dat deelnemers enthousiast zijn over onze trainingen. Een mooie reactie van een deelnemer: 'je kunt merken dat jullie zelf ook met de laarzen in de klei staan!'

BUURTWERK 'LEKKER MAKKELIJK'

Buurtwerk 'lekker makkelijk' is gericht op teams. Zoals bijvoorbeeld welzijnsteams, teams buurtwerk of opbouwwerk, woonconsulenten, ambtenaren. Teams die in en vanuit de community werken aan sociale verandering in de buurt en op zoek zijn naar een inspirerende training. Elk team heeft weer andere vragen en behoeften. Samen met de opdrachtgever gaan we op zoek naar een passend aanbod. Naast de teamtrainingen geven we ook inspiratiedagen, innovatieworkshops, werkateliers en andere trainingen afhankelijk van de vraag. Op de foto zie je de Blokhut van de Wolfskuil, midden in de bossen van Ommen. Op deze locatie worden vaak onze trainingen gegeven. Maar wij komen natuurlijk ook graag bij jullie op bezoek. Onze trainingen onderscheiden zich door een combinatie van inhoud, creativiteit en lol. 

Lees meer >

BUURTWERK 'LEKKER MAKKELIJK' ONLINE

Buurtwerk 'lekker makkelijk' ONLINE is een individuele coaching/training, 1 op 1 via ClickMeeting. Door de coronacrisis werd videobellen in korte tijd het nieuwe normaal. Onder het motto: 'never waste a good crisis' hebben wij Buurtwerk 'lekker makkelijk' Online ontwikkeld. Want een crisis is natuurlijk vreselijk, maar maakt je ook creatief. De 1 op 1 training wordt als prettig ervaren, omdat jouw praktijk centraal staat. Als er geen coronamaatregelen zijn dan kan de training een mix worden van online en off-line.


Lees meer >

BUURTWERK 'LEKKER MAKKELIJK' SOCIALE WIJKTEAMS

Buurtwerk 'lekker makkelijk' sociale wijkteams is gericht op de sociale wijkteams die naast de individuele casuïstiek, de focus meer willen verleggen naar collectief, innovatief en preventief werken. Samen met bewoners op zoek naar collectieve oplossingen? Hoe doe je dat?Lees meer >