OVERZICHT

ONTDEKKEN DOEN UITVINDEN

1. Ontdekken
‘Een ontdekker is iemand die iets ontdekt wat al bestond, maar nog niet gevonden of bekend was.’ Samen ontdekken wat er al is in de buurt en vervolgens samen iets veranderen en vernieuwen. Wij coachen bewoners bij het realiseren van hun goede ideeën voor de buurt. In samenwerking met lokale bedrijven, organisaties en gemeenten. Wij zijn De Buurtontdekkers, dus wij weten nog niet wat er speelt en leeft in de buurt. Dat gaan wij ontdekken. Wij zijn nieuwsgierig naar het leven en de ambities van bewoners. De basis om bewoners in beweging te krijgen voor meer geluk in de buurt. De ideeën om problemen in de buurt op te lossen zijn te vinden in de community zelf.


2. Inspireren
Het enthousiast maken van bewoners doen wij met een hoge funfactor. Met creativiteit, lef en ondernemerschap. Sociale buurtontwikkeling is bij ons een feestje. Wij zetten creativiteit in, om tot verandering te komen. Onze performances activeren bewoners om mee te gaan doen. Zo zijn wij alle drie muzikant en geven wij huiskamerconcerten in de buurt. Met ruimtelijke vormgeving in de openbare ruimte verrassen wij de bewoners in een buurt. Bijvoorbeeld met de expositiewand voor het project Welkom Thuis in Amsterdam Nieuw-West. Door onze creativiteit doorbreken wij bestaande systemen en structuren, gewoonten en patronen en inspireren wij bewoners en professionals om originele ideeën te bedenken. 


3. Doen
Een goed idee is vaak de eerste stap in de goede richting, gericht op meer geluk in de buurt. Door direct met dat idee aan de slag te gaan ontstaat er energie in de buurt. Er gebeurt iets. Wij geloven in doen en experimenteren. Door te doen komen we erachter wat werkt. Stapje voor stapje. Door steeds iets toe te voegen, weg te laten of te veranderen ontstaat er weer iets nieuws van waarde. Wat wij doen is al doende lerend ontwerpen vanuit voortschrijdend inzicht. Het gaat om ontdekken, improvisatie, experimenteren en plezier beleven.


4. Uitvinden
Samen oplossingen uitvinden. Voor meer geluk in de buurt. Dat is onze uitdaging. Samen met bewoners en de lokale professionals. Eigenlijk zijn wij allemaal Buurtontdekkers. Want een ontdekker is een invoerder van nieuwigheden. Iets bedenken en maken wat nog niemand eerder gedaan heeft. Vernieuwing gaat gepaard met kleine stapjes. Het maakt mensen wijzer, vrolijker, gelukkiger, gezonder of rijker. Of besparen ons tijd, geld of moeite. Bij toeval komen de mooiste ideeën bovendrijven. De Buurtontdekkers nemen bewoners en professionals mee op expeditie. Op zoek naar de ontdekkingen en uitvindingen voor meer geluk in de buurt.

Een goed idee is vaak de eerste stap in de goede richting!
1.jpg
IMG_1187.jpg
Sas 2.jpg
IMG_1392.JPG

ONTDEK WAT WIJ VOOR JOU KUNNEN DOEN