BUURTDESIGN LEREN

OVERZICHT

Samen met bewoners op creatieve en innovatieve wijze sociale verandering in de buurt creĆ«ren. En hoe jij daarin als professional het verschil kan maken. Daar gaan onze designateliers en leergangen over. Leer meer over BUURTDESIGN en sociale innovatie. Over hoe je samen met bewoners en andere partijen een creatieve buurtaanpak ontwerpt. Wat is buurtdesign en hoe kan je dat gebruiken bij het oplossen van de sociaal, maatschappelijke, economische en fysieke vraagstukken in de buurt? Ga vanuit de buurtdesign stappen met een vraagstuk vanuit jouw eigen praktijk aan de slag. Word creatiever en innovatiever en maak het buurtgericht werken leuk!

BUURTDESIGN LEREN biedt drie leergangen aan: basis, master, online. Daarnaast bieden we ook DESIGNATELIERS aan van een dagdeel en een dag.
Ons bedrijf staat ingeschreven in het kwaliteitsregister CRKBO (Centraal Register Korte Beroeps Opleidingen) en voldoet daarmee aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs. Fijne bijkomstigheid van de registratie is, dat wij onze trainingen BTW vrij kunnen aanbieden. Uit de evaluaties blijkt dat deelnemers enthousiast zijn over onze trainingen. Een mooie reactie van een deelnemer: 'je kunt merken dat jullie zelf ook met de laarzen in de klei staan!'

DESIGNATELIERS

Wil jij een eerste kennismaking met BUURTDESIGN? Dan is een designatelier iets voor jullie. Een dagdeel of hele dag aan de slag met een vraagstuk. Afhankelijk van de vraag van de opdrachtgever. Standaard bieden wij het designatelier ONTDEKKEN (dagdeel) en het designatelier SOCIALE INNOVATIE (hele dag) aan. In de designateliers doen wij een beroep op de creativiteit van de deelnemers. De designateliers zijn praktijkgericht. Waar het kan gaan we ook echt de buurt in. Het is een snelkookpan om te proeven aan onze buurtaanpak BUURTDESIGN. Sommige professionals die deel hebben genomen aan een designatelier zijn zo enthousiast geworden over buurtdesign, dat zij zich opgeven voor de leergang BUURTDESIGN BASIS.


Lees meer >

BUURTDESIGN BASIS

Welzijnsteams, teams buurtwerk of opbouwwerk, woonconsulenten, sociale wijkteams, ambtenaren of andere teams. In ieder geval teams die in en vanuit de community werken aan sociale verandering in de buurt en op zoek zijn naar een inspirerende leergang. Op de foto zie je de Blokhut van de Wolfskuil, midden in de bossen van Ommen. Op deze locatie worden vaak onze leergangen gegeven. Maar wij komen natuurlijk ook graag bij jullie op bezoek. Onze leergangen onderscheiden zich door een combinatie van inhoud, impact, creativiteit en lol. 

Lees meer >

BUURTDESIGN MASTER

Als je de buurtdesign basis  hebt gevolgd kan je daarna de BUURTDESIGN MASTER volgen. Bij de buurtdesign basis gaat het om de buurtaanpak en bij de master gaat het om jou. Hoe maak jij als professional het verschil in de buurt. Waar ga en sta jij voor? Wat is jouw intrinsieke motivatie? Wat zijn jouw kernwaarden, talenten en kwaliteiten. Vul jouw rugzak om in de buurt samen met bewoners en partners het verschil te kunnen maken. Na afronding van de buurtdesign basis krijg je een certificaat als bewijs van deelname. Na afronding van de buurtdesign master krijg je een licentie en daarmee toestemming om in jouw werkgebied buurtdesign blijvend te gebruiken. Met deze licentie kan je ook lid worden van de BUURTDESIGN COMMUNITY. 
Lees meer >

BUURTDESIGN ONLINE

'FF lekker thuis werken'! Een individuele coaching, 1 op 1, online via ClickMeeting. Deze leergang wordt gegeven door Ben. 'Mijn jarenlange ervaring als jongerenwerker, opbouwwerker en sociaal ondernemer zet ik graag in, om professionals in het buurt- en wijkgericht werken een stap verder te helpen. Het is vaak een eenzaam bestaan als communitywerker, buurtwerker, opbouwwerker enz. Je bent een pionier, gaat vaak in je eentje de buurt in om samen met bewoners het verschil te maken. Jouw collega's hebben het druk en die spreek je veel te weinig om jouw dilemma's in het werk voor te kunnen leggen. Dan is het fijn als je met een buitenstaander kunt sparren, die jou weer op scherp zet en stappen verder brengt in de processen in de buurt. De 1 op 1 leergang wordt als prettig ervaren, omdat jouw praktijk centraal staat. 


Lees meer >