LARS.samenthuis

Lelystad

Wat doen wij hier


  • Bouwen aan een sterke en gelukkige  community
  • Coachen bewoners en medewerkers Centrada 
  • Gericht op community werk
  • Opzetten en ontwikkelen bewonerscoöperatie

BEKIJK DE KAART

LARS.samenthuis. Dat is de bedoeling van 'Wonen bij LARS. Bewoners die samen hun thuis creëren. Bouwen aan een community terwijl er nog geen community is. En dan ook nog eens vanuit drie specifieke doelgroepen: statushouders, spoedzoekers en Eu-werkers. Dat is de mooie uitdaging waar De Buurtontdekkers voor staan, samen met de bewoners en de betrokken medewerkers van Centrada. 

'SAMEN THUIS daar staan we voor!'

Omschrijving

De LARS community

Iedereen wil prettig wonen en leven. De verschillende doelgroepen van de LARS community maken de community zo mooi anders. Mensen overal vandaan die samen een nieuwe start maken. Dat kenmerkt de LARS community. De community heeft geen geschiedenis, maar de mensen des te meer. Met hun verhalen en ervaringen. Mooie verhalen, trieste verhalen, maar vooral gemotiveerd om van hun nieuwe situatie een gelukkig bestaan te maken. 

Waarom

Samen Thuis

LARS.samenthuis is een slogan die verwijst naar het hogere doel van Centrada: bouwen aan een sterke en gelukkige community die met elkaar hun thuis creëren. Een community die zich inzet voor de leefbaarheid en de sociale samenhang in en om het complex. Bewoners die met elkaar het prettig samenleven vorm geven. Die verantwoordelijkheid willen dragen, maar ook zeggenschap en invloed hebben. Gericht op de sociale, economische en fysieke ontwikkeling van de community, het complex en de woonomgeving. Wanneer wij vanuit Centrada tevreden zijn? Als we in december 2021 terugkijken op dit project en trots kunnen zijn op hoe wij LARS.samenthuis tot een succes hebben gemaakt. 

Hoe

De aanpak

In augustus 2020 zijn De Buurtontdekkers begonnen en is het project 'Wonen bij LARS' opgestart. In september, oktober en november hebben we ontdekt wat er leeft en speelt bij de toekomstige bewoners.  In december, januari en februari worden de drie wooncomplexen opgeleverd. Wij heten de bewoners dan van harte welkom in hun nieuwe woning en gaan op creatieve wijze ontmoetingen organiseren. Met als impact dat bewoners zich meteen thuis voelen in hun nieuwe woon- en leefsituatie. Van maart tot en met november 2021 gaan we samen bouwen aan een solidaire, sterke en gelukkige community waar bewoners met elkaar hun eigen leven vormgeven. De Buurtontdekkers coachen de bewoners en medewerkers van Centrada in dit creatieve proces van uitvoering. 

Wat

Ideeën

Vanuit de LARS.academie worden de medewerkers door De Buurtontdekkers gecoacht op het gebied van community werk. Het waarom, hoe en wat van communitywerk. Hoe bouw je aan een sterke en gelukkige community? Wat betekent het om in en vanuit de community te werken? Als bewoners bij LARS komen wonen, zullen zij ook aansluiten bij de LARS.academie. Bewoners zetten hun talenten in en ontwikkelen met elkaar oplossingen voor de vraagstukken die er leven bij LARS. Naast de LARS.academie gaan we ontdekken welke goede ideeën bewoners hebben voor de sociale, economische en fysieke ontwikkeling van de community. En welke vraag en aanbod zij hebben voor de community. Daarvoor hebben wij lars.buurtluks.nl ingezet.

LARS.portret1.jpg
LARS.portret2.jpg
LARS.portret3.jpg
LARS.portret4.jpg

ONTDEK WAT WIJ VOOR JOU KUNNEN DOEN