IK EN MIJN DROOM

Ommen

Wat doen wij hier


  • Versterken talentontwikkeling, creativiteit en ondernemerschap
  • Versterken positief zelfbeeld bij jongeren
  • Versterken eigenaarschap bij jongeren | jongerencoöperatie 
  • Democratisch burgerschap

BEKIJK KAART

EEN BUITENGEWOON AVONTUUR 
Omdat wij kinderen en jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben gelukkiger willen maken. Dat is de bedoeling van de Wolfskuil in Ommen. 'Als je voor een dubbeltje geboren wordt, kun je best een kwartje worden'

Omschrijving

De Wolfskuil

De Wolfskuil is niet zomaar een bedrijf gericht op vakanties voor groepen. Wij staan voor 'een buitengewoon avontuur' voor kinderen en jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben. Bij ons, in de bossen van Ommen denken de jongeren even niet aan hun problemen, maar beleven zij een avontuur waar ze nog lang aan terug denken. De Buurtontdekkers werken samen met de Wolfskuil aan het jongerenproject 'Ik en mijn droom' en geven vanuit de Sociale Ambachtschool vaak trainingen aan sociale professionals en bewoners in een accommodatie van de Wolfskuil. Om het sociale doel van de Wolfskuil financieel mogelijk te maken, verhuurt zij ook aan families, vrienden, verenigingen en bedrijven die bij de Wolfskuil in Ommen vakantie komen vieren. 

Waarom

Buitengewoon Avontuur

De oorsprong van de missie van de Wolfskuil brengt ons terug naar het jaar 1939. In dat jaar kocht de rijke jonkheer Ocker Repelaer van Molenaarsgraaf (1888-1975) het gebied de Wolfskuil. In 1940 werd het eerste kinderhuis geopend. De bedoeling was, om kinderen uit de achterstandswijken vanuit de Randstad naar de Wolfskuil te laten komen en ze hier weer aan te sterken. Om als vakantiecentrum te dienen voor kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben, roept jonkheer Repelaer op 15 april 1948 de Hopman Repelaer Stichting in het leven. Om het gedachtengoed van de jonkheer duurzaam te waarborgen. Want zelfs nu hebben ruim 400.000 kinderen en jongeren in Nederland dat steuntje in de rug hard nodig. Voor die kinderen bieden wij graag samen met de Wolfskuil  'een buitengewoon avontuur'. 


Hoe

Dromen laten uitkomen

Het gaat erom dat je leert wat je zelf kunt doen om dichter bij je doel te komen. Door er over te lezen, mensen te bellen en te interviewen die er veel over weten, door te vragen of je een keer mag meelopen of mee mag doen. Door te durven ondernemen en te vragen zul je verstelt staan hoeveel mensen je willen helpen met je droom. En kun je genieten van al je nieuwe ervaringen, vaardigheden en kennis.


1. Aanmelden
2. Kennismaken met de andere deelnemers en de trainers.
3. Met de groep je eigen stappenplan uitwerken. 
4. Het zoeken en benaderen van een coach.
5. Een verblijf op de Wolfskuil van 3 dagen. 
6. Voorbereiden en uitvoeren van het ‘Dromen festival’ of ‘droom tentoonstelling’. 

Wat

De Strangen de De Dante

In twee wijken in Ommen is het project 'Ik en mijn droom' uitgevoerd: De Strangen en De Dante. In totaal 16 jongeren zijn aan de slag gegaan met hun dromen. ‘Het is ontzettend leuk om mee te doen, je leert anderen kennen en maakt nieuwe vrienden’ aldus een deelnemer. Jolien van de Wolfskuil en Antonie van De Buurtontdekkers coachen dit project. Het leuke is dat de deelnemers ook elkaar coachen. Er worden tips uitgewisseld en enthousiast gereageerd als iets lukt. Teleurstellingen verwerken hoort er soms ook bij, maar doordat je samen met anderen bent, lukt het je om de schouders er weer onder te zetten en weer aan de slag te gaan met je droom. De deelnemers werken met elkaar samen en leven met elkaar mee. Het mooiste is dat na het project ze elkaar blijven opzoeken en er hechte vriendschappen ontstaan. 

Droom-39.jpg
Droom-5.jpg
Droom-48.jpg
Droom-71.jpg

ONTDEK WAT WIJ VOOR JOU KUNNEN DOEN